Veel ondernemers met een eigen website zullen weten dat het van belang is om gemakkelijk gevonden te worden door potentiƫle klanten. Dit is echter niet zo eenvoudig, simpelweg omdat er vele ondernemers zijn die ook een website hebben die gevonden dient te worden. Kortom, het aanbod is enorm en zie er dan maar eens tussen te komen. Een van de manieren waarop website over het algemeen gevonden worden is doormiddel van Google. Iedereen die iets zoekt op het internet zal dit beamen. Daarom zullen eigenaars van een website graag willen dat hun website als een van de eersten verschijnt in de zoekresultaten van Google. Wat niet iedere website-eigenaar zal weten is dat dit met behulp van linkbuilding ook daadwerkelijk behaald kan worden. Als linkbuilding op de juiste manier wordt toegepast zal dit zorgen voor een goede positie in Google. Iedere ondernemer met een eigen website doet er dus goed aan om linkbuilding op de juiste manier toe te passen. Want bedenk maar eens wat voor een verschil het zal zijn als een website op de eerste pagina van de zoekresultaten te vinden is, of dat Google een website pas op pagina vier van de resultaten weergeeft. Er zal bijna niemand zijn die tot en met pagina 4 doorzoekt in Google wat tot gevolg heeft dat de websites die hier staan veel minder vaak bezocht zullen worden. Dus de ondernemers die het belang van een goede positie in Google kennen zullen nu ook het belang van linkbuilding begrijpen. Om bovenstaande nog een keer duidelijk te maken hieronder alle punten nogmaals op een rijtje:

  • een goede positie in Google levert meer bezoekers op een website
  • een goede positie in Google wordt verkregen door linkbuilding
  • linkbuilding moet dus toegepast worden door iedereen die een goede positie in Google wil

Wat is linkbuilding precies?

Wellicht zult u denken, leuk en aardig dat linkbuilding, maar wat is het precies? Dat zal u nu uitgelegd worden. Linkbuilding is het actief verkrijgen van relevante links naar uw website, eigenlijk zoals de naam ook al aangeeft. Google hecht een bepaalde waarde aan deze links en kent op die manier een positie toe aan een website. Linkbuilding is overigens niet de enige manier om een goede positie in Google te verwerven. Ook een website zelf dient volgens bepaalde regels ingericht te worden om goed te scoren. Dat is echter niet waar het hier om gaat, hier hebben we het namelijk over linkbuilding. Eerder keek Google vooral naar de hoeveelheid links, maar nu draait het vooral om de relevantie van de links. Bij linkbuilding draait het dus niet meer om kwantiteit, maar om kwaliteit. Het heeft dus niet zoveel zin om links te plaatsen op website van bijvoorbeeld kennissen die voor hun hobby een website hebben gebouwd over zweefvliegen. De websites waarop links geplaatst worden moeten relevant zijn voor uw website. Bij linkbuilding is het dus belangrijk dat er links geplaatst worden op een website met een bepaalde mate van autoriteit. Dit kan namelijk wat zeggen over de kwaliteit van jouw website. Grote website zullen namelijk niet iedere link zo maar plaatsen. Als een bekende website dus een link plaats van uw website dan zal dit hoogst waarschijnlijk ook wat zeggen over de kwaliteit van uw website. Linkbuilding kan dus van grote waarde zijn voor iedereen die in het bezit is van een eigen website, maar let er wel op dat het op de juiste manier gedaan wordt. Google heeft bepaalde regels voor het verkrijgen van een goede positie. Worden de regels overschreden dan schroomt Google niet om straffen uit te delen. Als gevolg van deze straf zal een website vele plaatsen zakken in de zoekresultaten. Daar waar een eigenaar van website de bedoeling had dat hij gemakkelijk gevonden zou worden gebeurd dan dus het tegenovergestelde. Door de daling in de resultaten zal de website namelijk veel minder gemakkelijk gevonden worden zoals al eerder besproken is. Het is dus slim om linkbuilding toe te passen op een website, maar het is nog slimmer om dit goed en zorgvuldig te laten doen. De beste manier waarop dit gedaan kan worden is door een specialist in de arm te nemen die het gehele proces van u zal overnemen.

Klop aan bij het juiste adres

Zoals gezegd kunt u zelf aan het knutselen gaan met linkbuilding, de tips hiervoor zijn wel te vinden op internet, maar wellicht is het verstandig om het door een expert uit te laten voeren. Er zullen velen zijn die claimen dat zij een dergelijke specialist zijn, maar als u zeker wilt weten dat u bij het juiste adres aanklopt, doet u er goed aan om contact op te nemen met Webton. Dit bedrijf is de een van de grootste websitebouwers in Twente en heeft zeer veel ervaring met het proces van linkbuilding. Er zijn al ruim 140 klanten die u voor gegaan zijn en niet zonder resultaat. Als u bijvoorbeeld zoekt op hot tub zult u op positie 2 HotTubSelect aantreffen en dit terwijl de zoekterm 270 miljoen resultaten oplevert. Of wat dacht u van ExplainiT die als eerste opduikt in Google als er gezocht wordt op training project terwijl er maar liefst 1,2 miljard resultaten zijn! Voor uw website kan dus precies hetzelfde gerealiseerd worden. Hebt u hier wel oren naar? Neem dan direct contact op. Alle benodigde informatie is op de website te vinden. Hier vindt u overigens ook nog meer resultaten.

Comments are closed.

Scroll to Top